Thaikudden har en lång tradition historiskt sett, och är en mycket omtyckt detalj i många Thailändska hem. På senare tid har även thaikudden hittat till strandbarer och restauranger, hotell och resorter med mera.

Thaikuddarna tillverkas för hand i vävmaskiner som skapar kuddfodralet som senare fylls med 100% naturlig Kapok från naturen. Detta stoppningsmaterial är ekologiskt och framtaget utan några kemikalier eller tillsatser, och har väldigt bra egenskaper om kudden utsätts för väta och fukt. Kapoken tappar inte sin fylliga egenskap vid upprepad fukt/torkning och passar därmed utmärkt till denna typ av kuddar. I huvuddelen placeras även virad halm för att bibehålla den karaktäristiska pyramidstrukturen i lång tid framöver.

Dessa kuddar är inte bara underbart vackra att se på, de har givetvis även ett brett funktionellt användningsområde där de placeras. Kuddarna tillverkas i olika storlekar, från enbart pyramiddelen utan utfällbar sittdel till en lång utfällbar solbädd med tre utfällbara liggdelar. Även extra breda modeller på hela 80 cm finns i vårt sortiment.

Välkommen in till och titta närmare på dessa spännande thaikuddar i vår webbutik!